Exekuce a vymahači

30.05.2014 11:55

 

V České republice se vykoná za jeden kalendářní rok 1.000.000 exekucí. Exekuce vykonávají exekutoři nejčastěji formou srážek z platu dlužníka (exekutor Vám ponechává pouze životní minimum) či mobiliární exekucí (exekuce v místě pobytu dlužníka zajištěním a následným prodejem hmotného i nehmotného majetku).

Kolik Vám nechá Exekutor na život? Jen životní minimum!

Počet osob

Částka

Dospělá osoba

3.410,- Kč/měsíc

Manželský pár

6.970,- Kč/měsíc

Manželé s jedním dítětem do 6 let

7.710,- Kč/měsíc

Manželé s jedním dítětem do 15 let

8.110,- Kč/měsíc

Manželé s jedním dítětem do 26 let

8.420,- Kč/měsíc

 

 

Dlužníci se stali otroky exekutorům. Politickým stranám se exekutoři vymknuli kontrole díky neomezeným pravomocem! Policie musí v případě domovní prohlídky žádat soud o souhlas, exekutor může kdykoliv a kamkoliv!

Co exekutor může?

1.        obstavit Váš účet, mzdu

2.        vstoupit do jakýchkoliv prostor, u kterých se domnívá, že se na místě nacházejí věci dlužníka (praxe ukázala, že exekutor nemusí jakkoliv prokazovat tuto domněnku) a může tak vstupovat do jakýchkoliv prostor a omezit uživatelská práva subjektů, kteří nemají s dluhem nic společného, dokonce i bez jejich přítomnosti

3.        V mobiliární exekuci zabavují exekutoři vše až na snubní prstýnek, věci osobní, hygienické potřeby a předměty klíčové pro zaměstnání. Je třeba si uvědomit, že exekutor je podnikatel, kterému jde o zisk! Exekutorům náleží odměna z vymožené částky a zaplacení provedených úkonů. Exekutoři tak často provádějí exekuce na bezcenné věci, díky nimž si účtují další mnohatisícové náklady za tyto úkonové práce. Většina zabavených věcí však ani nepokryje náklady na exekuci. Dlužník po ukončení mobiliární exekuce zpravidla ještě větší dluhy, než před ní!

Z dluhu 1.000,- Kč často vznikne po exekuci dluh až 70.000,-Kč

Neplatič je osoba, která nezvládne hradit své závazky. Systém vymáhání je natolik složitý a zákonem špatně ošetřený, že na dlužnících byl založen výnosný obchod formou takzvaných nekonečných exekucí.

Základním principem nekonečných exekucí je maximální výtěžnost díky vykázaným úkonům inkasních agentur, advokátních kanceláří a exekutora. Dlužníci jsou tak často donuceni žít na životním minimu po celý život, neboť dluh jim narůstá rychleji, než jej stačí splácet.

ODS vyšla při schvalování zákonů vstříc exekutorům, místo účinného práva na vykonavatelnost zbylo rabování a tisíce poškozených.