JAK ZABRÁNIT EXEKUCI

13.09.2013 08:55

 

Na tuto otázku se pravděpodobně lidé ptají velice často.Zabránit exekutorovi v tom, aby vám zabavil majetek, pokud na to má příkaz a právo, tak se s největší pravděpodobností dostanete ještě do větších potíží než jste v současné době.

Předejít exekuci jde jedině tak, že pokud jste si vědomi nějakých svých dluhů, tak je řádně a včas platit a tak se exekuci samozřejmě vyhnete. Další věc je exekuce v případě, že máte ve svém trvalém nebo přechodném bydlišti napsánu třetí osobu, která si sem nechává třeba jen posílat poštu.

V tomto případě se exekutor nebude ptát, zda jsou věci vaše nebo osoby, která je dlužná, ale prostě se je vezme. Tomuto můžete zabránit jen tak, že na místě exekutorovi doložíte, že všechny věci jsou vaše – k tomu jsou potřeba doklady na jméno. Exekutor se obvykle nebude pohybovat po bytě sám, ale bude mít s sebou ještě policejní doprovod,který mu zajišťuje maximální ochranu nebo podporu. Ve chvíli, kdy na exekutora zaútočíte nebo ho jinak napadnete a to dokonce i slovně, tak budete s největší pravděpodobností obviněni za útok na veřejného činitele.

Samozřejmě můžete exekutora požádat zda by jste svůj dluh nemohli splatit okamžitě, ale pokud se jedná o vysoké částky, tak to většinou nejde.