Nezvládáte splácet své půjčky?

10.06.2015 11:12

Většina lidí svůj problém kdy už nezvládá splácet své závazky řeší velmi pozdě.

 

Často se jedná o dluhy různé povahy od půjček od nebankovních subjektů, až po dluhy na nájemném atd.

 

Pozor na dluhy, které mohou vést ke ztrátě svobody nebo ohrožovat existenci člověka v samé podstatě, například dluhy na výživném nebo na nájemném, kdy hrozí ztráta střechy nad hlavou.

 

Nejvíce ohrožení jsou lidé v seniorském věku, kteří snadno podléhají praktikám firem, které nabízejí různé finanční produkty nebo jiné služby, např. podomní prodej, nabídka změny distributora plynu, elektrické energie atd. Starší lidé také inklinují k tomu, že se snaží pomáhat s dluhy rodinným příslušníkům a dostávají se pak sami do obtížně řešitelných životních situací.

 

-         Hlavně nikdy nesplácejte dluhy pomocí dalších půjček. Takzvané „vytloukání klínu klínem“ Vaši těžkou situaci nejenže nevyřeší, ale pravděpodobně ještě prohloubí.

 

-         Důležité je splácení dluhů souvisejících s bydlením. Dluhy na nájemném či energiích Vás mohou připravit o bydlení!

 

I když ekonomická krize pomalu ochabuje a jsou vidět první známky oživení, tak setrvačnost předchozího stavu je poměrně dlouhá. Zadlužení domácností na svém vrcholu ještě není.

Je třeba si uvědomit, že u mnoha lidí se zadlužení neustále zvyšuje v důsledku sankcí za neplnění svých závazků a následných exekucí a placení soudních výloh.

 

Pokud dluhy neřešíte, přijde exekutor, v horším případě dražba.