Pelikánův insolvenční zákon - nepomůže dlužníkům!!!!!!!

04.09.2015 09:01

Vydělají na novele insolvenční správci a právníci, kteří se budou podílet na procesu oddlužení. Věřitelé přijdou nejen o páky proces ovlivňovat, ale ubude jim i možností, jak oddlužení dosáhnout.

V případě schválení předlohy věřitelé přijdou ročně o více než 300 miliónů korun. 

Dlužníci si totiž budou muset nově najímat k zastupování právníky, platit povinnou zálohu pět tisíc korun a v rámci oddlužení povinně rezervovat šest až osm tisíc korun pro insolvenčního správce. To vše jsou zatím předběžné náklady, které budou sloužit k uspokojení pohledávek věřitelů.

 

Zásadní námitky mají k navrhované novele například ministerstvo průmyslu a obchodu,   Česká národní banka nebo Nejvyšší soud ČR.  

 

Návrh ministra Pelikána je protikladem jeho původní myšlenky, citujeme:

Na oddlužení by mělo dosáhnout více lidí, bez ohledu na to, kdo za jejich dluhy může. Je to pro společnost smysluplné řešení, protože stejně jinak propadají do sociální sítě, žijí po ubytovnách nebo na ulici,“. ( konstatoval p. Pelikán)

 

 

Jestliže projde ve znění novela insolvenčního zákona, pak většina lidí nedosáhne na oddlužení a pak oddlužení ztratí smysluplné řešení kde lidé budou žít na ubytovnách a ulicích!!!!!!!!!!!!!!!!!!